Financieel medewerker

Functieomschrijving financieel medewerker

Als financieel medewerker houd je je bezig met het beheren en verwerken van financiële gegevens. Je bent verantwoordelijk voor het boeken van facturen, het controleren van betalingen en het opstellen van financiële rapportages. Ook ben je vaak het eerste aanspreekpunt voor financiële vragen van collega's en klanten. Een goede financieel medewerker is accuraat, stressbestendig en analytisch. 

Je kunt als financieel medewerker in vaste dienst zijn bij een bedrijf of parttime werken bij verschillende bedrijven tegelijk. Deze functie kan variëren van zelfstandig werken bij een klein bedrijf tot het werken als medewerker op de financiële afdeling van een grotere instantie of multinational.

Financieel medewerker

Actuele vacatures

Begin vandaag nog met de zoektocht naar een nieuwe uitdaging en zet de volgende stap in je carrière.

Bikeshift Stage

Bikeshift Stage

Den Haag
Fulltime
Stagair

Stagair bij Bikeshift: Ben je een nieuwsgierige en ondernemende HBO/MBO student(e) met interesse in de wereld van recruitment en planning? Begin dan als stagiair(e) bij Bikeshift en ondersteun de Recruiters/planners van Bikeshift bij alles wat ze doen. Stap voor stap zullen we je begele...

Planner Bikeshift

Planner Bikeshift

Den Haag
Fulltime
Junior (0 - 2 jaar ervaring)

Planner / recruiter Bikeshift Voor Bikeshift zijn we op zoek naar een HR Medewerker of Recruiter/ Planner. Ons fonkelnieuw gebrande bedrijf ontwikkelt zich mega snel en we zijn op zoek naar nieuwe collega’s die klaar zijn om bij te dragen aan deze groei. Als HR Medewerker help je ons me...

Gerelateerde posities

Wat is het salaris van een financieel medewerker?

Het salaris van een financieel medewerker kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie, ervaring en verantwoordelijkheden van de medewerker. Over het algemeen ligt het salaris van een financieel medewerker in Nederland tussen de € 2.000 en € 4.500 bruto per maand. Het gemiddelde salaris van een financieel medewerker in Nederland ligt rond de € 3.000 bruto per maand. Het salaris kan hoger zijn voor medewerkers met meer ervaring of een leidinggevende functie.

Bekijk hier een vacature voor de functie financieel medewerker (€2.700 tot €3.650 p/m)

Terugbelverzoek

Blijf op de hoogte

Wij houden je graag up-to-date van alles wat er speelt bij en om Sharp and Smart Recruitment. Daarnaast is de arbeidsmarkt constant in beweging en delen wij bepaalde trend en ontwikkelingen.

De taken van een financieel medewerker

De taken van een financieel medewerker

Als financieel medewerker kan je een breed scala aan taken hebben die sterk kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke functie en organisatie waarvoor je werkt. Toch hebben deze taken vaak wel dezelfde vorm, zoals het verzamelen en analyseren van financiële gegevens, het opstellen van financiële rapportages, het monitoren van budgetten en kosten, en het adviseren van het management over financiële beslissingen. Andere taken kunnen zijn: het bijhouden van financiële administratie, het assisteren bij de voorbereiding van audits en belastingaangiften, en het beheren van debiteuren en crediteuren. Het is dus belangrijk dat een financieel medewerker een goede kennis heeft van financiële concepten en de vaardigheden heeft om deze taken uit te voeren.

Het verschil tussen
een senior financieel medewerker
en een administratief medewerker.

Het verschil tussen <br> een senior financieel medewerker en een administratief medewerker

Een senior financieel medewerker is een meer ervaren financiële professional die zich bezighoudt met complexe financiële vraagstukken en strategieën. Daarentegen zijn administratief medewerkers vaak degenen die de dagelijkse operationele zaken in een organisatie regelen en ondersteuning bieden aan andere medewerkers. Kortom, een senior financieel medewerker heeft complexere taken en houdt zich bezig met financiële analyses en advisering van het management, terwijl een administratief medewerker meer algemene administratieve taken heeft zoals documentbeheer en afspraakplanning.