Administratief medewerker

Wat doet een (financieel) administratief medewerker?

Een administratief medewerker houdt zich over het algemeen bezig met diverse administratieve taken zoals:

  • Het beheren van documenten en dossiers.
  • Het beantwoorden van telefoons en e-mails.
  • Het plannen en inplannen van afspraken en vergaderingen.
  • Het bijhouden van basisadministratie zoals personeelsdossiers en financiële administratie.
  • Het verwerken van inkomende en uitgaande post.

Naast deze algemene taken kan een administratief medewerker ook specifieke taken hebben die gerelateerd zijn aan het type organisatie waarvoor hij of zij werkt. Zo kan een administratief medewerker bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor:

  • Het bijhouden van de voorraad en het bestellen van kantoorbenodigdheden.
  • Het organiseren van evenementen en bijeenkomsten.
  • Het ondersteunen van andere afdelingen, zoals de HR-afdeling of de financiële afdeling.

Kortom, een administratief medewerker heeft over het algemeen taken die gericht zijn op het organiseren, beheren en ondersteunen van diverse administratieve werkzaamheden binnen een organisatie.

Administratief medewerker

Gerelateerde posities

Het salaris van een administratief medewerker

Het salaris van een administratief medewerker kan variëren afhankelijk van de specifieke functie, de locatie en het type organisatie waarvoor hij of zij werkt. Over het algemeen ligt het salaris van een administratief medewerker in Nederland tussen de €1.800 en €3.000 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Het exacte salaris hangt af van factoren zoals ervaring, opleiding, verantwoordelijkheden en het aantal jaren werkervaring.

Bekijk hier een vacature voor de functie administratief medewerker (€2.700 tot €3.000 p/m o.b.v. 40 P/W)

5 redenen waarom je
administratief medewerker wil worden.

5 redenen waarom je administratief medewerker wil worden

1. Organisatievaardigheden: Als administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor het beheren en organiseren van de dagelijkse werkzaamheden. Dit vereist een goed georganiseerde aanpak en het vermogen om taken te prioriteren en te voltooien.

2. Afwisseling: Administratieve functies kunnen een breed scala aan taken en verantwoordelijkheden hebben, waardoor er veel afwisseling en uitdagingen zijn.

3. Werkzekerheid: Administratieve functies zijn vaak aanwezig in veel verschillende soorten organisaties en industrieën, waardoor er doorgaans veel werkgelegenheid is.

4. Flexibiliteit: Veel administratieve functies bieden flexibele werkuren, deeltijd- en thuiswerkopties, waardoor het gemakkelijker wordt om werk en privéleven te combineren.

5. Goede basis: Administratief werk kan een goede basis bieden voor verdere carrières in verschillende sectoren, zoals marketing, HR, financiën enzovoorts.

Actuele vacatures

Begin vandaag nog met de zoektocht naar een nieuwe uitdaging en zet de volgende stap in je carrière.

Allround Marketeer in Den Haag

's-Gravenhage
Fulltime
Medior ( 3 - 5 jaar ervaring )

Voor onze gewaardeerde klant zijn wij momenteel op zoek naar een enthousiaste en veelzijdige marketeer met enkele jaren relevante werkervaring. Als jij geniet van een breed scala aan taken en graag deel wilt uitmaken van het ontwikkelen van diverse merken, dan hebben wij een perfecte gelegenheid voor jou! Onze klant is een snelgroeiend familiebedrijf dat bekend staat om hun voortreffelijke klanttevredenheid en hoogwaardige dienstverlening. Het team is open, informeel en legt de nadruk op kwaliteit. Een baan bij onze klant biedt de mogelijkheid om te werken in een groeiende organisatie en jezelf verder te ontplooien.

VvE beheerder

's-Gravenhage
Fulltime
Medior ( 3 - 5 jaar ervaring )

Ben jij bekend met VvE's en blink je uit in administratieve processen? Dan zou de functie van VvE beheerder wel eens goed bij jou kunnen passen!

Omscholing administratief medewerker geen enkel probleem

Omscholing administratief medewerker geen enkel probleem

Als je overweegt om je te laten omscholen tot administratief medewerker, zijn er verschillende opties. Uiteraard kan je ervoor kiezen om een opleiding of cursus te gaan volgen. Er zijn namelijk verschillende opleidingen en cursussen beschikbaar op verschillende niveaus om je op te leiden tot administratief medewerker.

Hierbij kun je denken aan MBO-opleidingen zoals administratief medewerker, secretarieel medewerker of management assistent, maar ook aan korte cursussen of trainingen gericht op specifieke vaardigheden zoals Excel of boekhouding.

Als je al ervaring hebt in een ander vakgebied, kun je jouw vaardigheden wellicht toepassen in een administratieve functie. Weet je niet zeker of de ervaring die je nu al hebt volstaat om te solliciteren voor de functie? Solliciteer of laat een belverzoek achter en we gaan samen op zoek naar de perfectie match! 

Terugbelverzoek

Blijf op de hoogte

Wij houden je graag up-to-date van alles wat er speelt bij en om Sharp and Smart Recruitment. Daarnaast is de arbeidsmarkt constant in beweging en delen wij bepaalde trend en ontwikkelingen.

Trends voor 2024: “vraag naar vast personeel neemt toe”.
Nieuws
1-11-2023

Trends voor 2024: “vraag naar vast personeel neemt toe”.

Waarom kiezen voor Sharp and Smart Recruitment?
Nieuws
14-08-2023

Waarom kiezen voor Sharp and Smart Recruitment?

Waarom kiezen voor Sharp and Smart Recruitment? Onze bewezen staat van dienst, toewijding aan kwaliteit en diepgaand begrip van de arbeidsmarkt maken ons de ideale partner voor uw personeelsbehoeften. Ontdek hoe wij jou organisatie kunnen versterken…

Lees meer
Tips voor succesvol talent recruitment!
Nieuws
9-08-2023

Tips voor succesvol talent recruitment!

In het veranderende landschap van recruitment is het van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Q3 van 2023 belooft enkele opwindende veranderingen, waarbij technologie en strategie hand in hand…

Lees meer