Vertegenwoordiger

Wat doet een vertegenwoordiger?

Een vertegenwoordiger is een van de belangrijkste schakels tussen een bedrijf en zijn klanten. Het bouwen aan een uitstekende relatie met (bestaande) klanten is essentieel binnen deze functie. Het doel is namelijk om (nieuwe) producten en diensten zo goed mogelijk te laten scoren op de consumentenmarkt. 

Dit betekent dat bestaande klanten, denk bijvoorbeeld aan winkeliers, voorzien moeten worden van creatieve ideeën en nuttige informatie. Hierdoor hebben winkelmedewerkers al de tools om het product of de dienst dat wordt vertegenwoordigd zo goed mogelijk in de markt zetten.

Een échte vertegenwoordiger weet hoe belangrijk het is om bestaande klanten te behouden. Zij zijn namelijk indirect het uithangbord van het product of de dienst. Daarom is het belangrijk dat een vertegenwoordiger naast nuttige informatie over het product ook klanten weet te overtuigen van de voordelen.

Al met al kan er geconcludeerd worden dat een vertegenwoordiger de spil in het klantencontact web is. Als alle klanten tevreden gehouden, wordt het product een daverend succes.

Vertegenwoordiger

Wat is het salaris van een vertegenwoordiger?

Het salaris van een vertegenwoordiger kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de branche waarin ze werken, het type producten of diensten dat ze verkopen, de locatie waar ze werken en hun ervaringsniveau. Over het algemeen verdienen vertegenwoordigers echter een basissalaris plus een variabele bonus of commissie op basis van hun prestaties.

Het basissalaris van een vertegenwoordiger varieert tussen de €2000 en €4000 per maand.

Bekijk hier een vacature voor de functie Territory Executive (€3.100 p/m)

De 5 belangrijkste competenties
van een vertegenwoordiger.

De 5 belangrijkste competenties van een vertegenwoordiger

1. Verkoop- en onderhandelingstechnieken: Een belangrijk aspect van de functie van een vertegenwoordiger is het kunnen verkopen van producten of diensten en effectief kunnen onderhandelen met klanten.

2. Productkennis: Om als vertegenwoordiger effectief te kunnen verkopen, moet je een diepgaande kennis hebben van de producten of diensten die je aanbiedt.

3. Klantrelatiebeheer: Het opbouwen en onderhouden van relaties met klanten is van cruciaal belang voor het succes van een vertegenwoordiger.

4. Branchekennis: Afhankelijk van de branche waarin je werkt, kan het belangrijk zijn om kennis te hebben van de markttrends, concurrentie, regelgeving en andere factoren die van invloed zijn op de verkoop van producten of diensten.

5. Technologie: In de moderne tijd spelen technologieën een steeds belangrijkere rol in de verkoop en marketing. Het is daarom handig om tools; zoals CRM-software, sociale media en digitale marketingstrategieën, te kunnen gebruiken om je verkoopvaardigheden te verbeteren.

Actuele vacatures

Begin vandaag nog met de zoektocht naar een nieuwe uitdaging en zet de volgende stap in je carrière.

Allround Marketeer in Den Haag

's-Gravenhage
Fulltime
Medior ( 3 - 5 jaar ervaring )

Voor onze gewaardeerde klant zijn wij momenteel op zoek naar een enthousiaste en veelzijdige marketeer met enkele jaren relevante werkervaring. Als jij geniet van een breed scala aan taken en graag deel wilt uitmaken van het ontwikkelen van diverse merken, dan hebben wij een perfecte gelegenheid voor jou! Onze klant is een snelgroeiend familiebedrijf dat bekend staat om hun voortreffelijke klanttevredenheid en hoogwaardige dienstverlening. Het team is open, informeel en legt de nadruk op kwaliteit. Een baan bij onze klant biedt de mogelijkheid om te werken in een groeiende organisatie en jezelf verder te ontplooien.

VvE beheerder

's-Gravenhage
Fulltime
Medior ( 3 - 5 jaar ervaring )

Ben jij bekend met VvE's en blink je uit in administratieve processen? Dan zou de functie van VvE beheerder wel eens goed bij jou kunnen passen!

Wat zijn taken van een vertegenwoordiger?

Wat zijn taken van een vertegenwoordiger?

De drie belangrijkste taken van een vertegenwoordiger zijn:

1. Verkoop

Een van de belangrijkste taken van een vertegenwoordiger is het verkopen van producten of diensten aan klanten. Dit omvat het identificeren van potentiële klanten, het presenteren van producten of diensten, het beantwoorden van vragen van klanten en het sluiten van verkooptransacties.

2. Klantrelatiebeheer

Vertegenwoordigers moeten ook relaties opbouwen en onderhouden met bestaande klanten om herhaalde verkoop te stimuleren. Dit omvat het onderhouden van contact met klanten, het beantwoorden van vragen, het oplossen van problemen en het bieden van ondersteuning.

3. Marktanalyse

Een vertegenwoordiger moet de markt analyseren om potentiële klanten en concurrenten te identificeren. Dit omvat het bijhouden van markttrends, het verzamelen van informatie over de concurrentie en het identificeren van kansen voor groei en ontwikkeling van het bedrijf.

Andere taken van een vertegenwoordiger kunnen onder meer het maken van offertes, het bijwonen van beurzen en evenementen, het onderhandelen over contracten en het bijhouden van verkoopresultaten. In het algemeen is de taak van een vertegenwoordiger om nieuwe klanten te werven, bestaande klanten te behouden en de omzet en winstgevendheid van het bedrijf te vergroten.

Terugbelverzoek

Blijf op de hoogte

Wij houden je graag up-to-date van alles wat er speelt bij en om Sharp and Smart Recruitment. Daarnaast is de arbeidsmarkt constant in beweging en delen wij bepaalde trend en ontwikkelingen.

Trends voor 2024: “vraag naar vast personeel neemt toe”.
Nieuws
1-11-2023

Trends voor 2024: “vraag naar vast personeel neemt toe”.

Waarom kiezen voor Sharp and Smart Recruitment?
Nieuws
14-08-2023

Waarom kiezen voor Sharp and Smart Recruitment?

Waarom kiezen voor Sharp and Smart Recruitment? Onze bewezen staat van dienst, toewijding aan kwaliteit en diepgaand begrip van de arbeidsmarkt maken ons de ideale partner voor uw personeelsbehoeften. Ontdek hoe wij jou organisatie kunnen versterken…

Lees meer
Tips voor succesvol talent recruitment!
Nieuws
9-08-2023

Tips voor succesvol talent recruitment!

In het veranderende landschap van recruitment is het van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Q3 van 2023 belooft enkele opwindende veranderingen, waarbij technologie en strategie hand in hand…

Lees meer