Vertegenwoordiger

Wat doet een vertegenwoordiger?

Een vertegenwoordiger is een van de belangrijkste schakels tussen een bedrijf en zijn klanten. Het bouwen aan een uitstekende relatie met (bestaande) klanten is essentieel binnen deze functie. Het doel is namelijk om (nieuwe) producten en diensten zo goed mogelijk te laten scoren op de consumentenmarkt. 

Dit betekent dat bestaande klanten, denk bijvoorbeeld aan winkeliers, voorzien moeten worden van creatieve ideeën en nuttige informatie. Hierdoor hebben winkelmedewerkers al de tools om het product of de dienst dat wordt vertegenwoordigd zo goed mogelijk in de markt zetten.

Een échte vertegenwoordiger weet hoe belangrijk het is om bestaande klanten te behouden. Zij zijn namelijk indirect het uithangbord van het product of de dienst. Daarom is het belangrijk dat een vertegenwoordiger naast nuttige informatie over het product ook klanten weet te overtuigen van de voordelen.

Al met al kan er geconcludeerd worden dat een vertegenwoordiger de spil in het klantencontact web is. Als alle klanten tevreden gehouden, wordt het product een daverend succes.

Vertegenwoordiger

Wat is het salaris van een vertegenwoordiger?

Het salaris van een vertegenwoordiger kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de branche waarin ze werken, het type producten of diensten dat ze verkopen, de locatie waar ze werken en hun ervaringsniveau. Over het algemeen verdienen vertegenwoordigers echter een basissalaris plus een variabele bonus of commissie op basis van hun prestaties.

Het basissalaris van een vertegenwoordiger varieert tussen de €2000 en €4000 per maand.

Bekijk hier een vacature voor de functie Territory Executive (€3.100 p/m)

De 5 belangrijkste competenties
van een vertegenwoordiger.

De 5 belangrijkste competenties van een vertegenwoordiger

1. Verkoop- en onderhandelingstechnieken: Een belangrijk aspect van de functie van een vertegenwoordiger is het kunnen verkopen van producten of diensten en effectief kunnen onderhandelen met klanten.

2. Productkennis: Om als vertegenwoordiger effectief te kunnen verkopen, moet je een diepgaande kennis hebben van de producten of diensten die je aanbiedt.

3. Klantrelatiebeheer: Het opbouwen en onderhouden van relaties met klanten is van cruciaal belang voor het succes van een vertegenwoordiger.

4. Branchekennis: Afhankelijk van de branche waarin je werkt, kan het belangrijk zijn om kennis te hebben van de markttrends, concurrentie, regelgeving en andere factoren die van invloed zijn op de verkoop van producten of diensten.

5. Technologie: In de moderne tijd spelen technologieën een steeds belangrijkere rol in de verkoop en marketing. Het is daarom handig om tools; zoals CRM-software, sociale media en digitale marketingstrategieën, te kunnen gebruiken om je verkoopvaardigheden te verbeteren.

Actuele vacatures

Begin vandaag nog met de zoektocht naar een nieuwe uitdaging en zet de volgende stap in je carrière.

Communicatieadviseur in Amsterdam

Amsterdam
Fulltime
Medior ( 3 - 5 jaar ervaring )

Belangrijke kwaliteiten zijn jouw vermogen om je in te leven in zeer uiteenlopende opdrachten én doelgroepen waarvoor je schrijft, en je talent om je teksten een originele touch te geven, of ze nu overtuigend of informerend zijn, jong en fris of serieus en to-the-point, formeel of informeel. Jij als ervaren schrijver draait je hand hier niet voor om!

Je hebt een passie voor taal en schrijft creatief, foutloos, en je durft te experimenteren. Door out-of-the-box te denken weet je tot verrassende en creatieve resultaten te komen en ben je niet bang om je eigen ideeën naar voren te brengen. Je interesse in de opdrachten zorgt ervoor dat je altijd een stap verder denkt, wat terug te zien is in je overtuigende schrijfstijl: je weet lezers te verleiden en te overtuigen om specifieke acties te ondernemen.

Financieel Manager backoffice bij LVDH Finance

Den Haag
Fulltime
Medior ( 3 - 5 jaar ervaring )

Ben jij pas tevreden wanneer alles op orde is? Draai jij je hand niet om voor uiteenlopende financiële zaken en word jij enthousiast van een veelzijdige functie? Zie jij jezelf als resultaat- en kwaliteitsgericht en kan je zowel zelfstandig als in teamverband werken? Heb je hiernaast ervaring of affiniteit met vastgoed? Dan is dit de perfecte kans om je financiële ervaring samen te voegen met je interesse in vastgoed! En dit kun je doen bij een mooie organisatie in Den Haag waarbij service en kwaliteit voorop staan. Voel jij je daarbij thuis in een informele en directe sfeer kijk dan snel verder want dan zoeken wij jou!

Wat zijn taken van een vertegenwoordiger?

Wat zijn taken van een vertegenwoordiger?

De drie belangrijkste taken van een vertegenwoordiger zijn:

1. Verkoop

Een van de belangrijkste taken van een vertegenwoordiger is het verkopen van producten of diensten aan klanten. Dit omvat het identificeren van potentiële klanten, het presenteren van producten of diensten, het beantwoorden van vragen van klanten en het sluiten van verkooptransacties.

2. Klantrelatiebeheer

Vertegenwoordigers moeten ook relaties opbouwen en onderhouden met bestaande klanten om herhaalde verkoop te stimuleren. Dit omvat het onderhouden van contact met klanten, het beantwoorden van vragen, het oplossen van problemen en het bieden van ondersteuning.

3. Marktanalyse

Een vertegenwoordiger moet de markt analyseren om potentiële klanten en concurrenten te identificeren. Dit omvat het bijhouden van markttrends, het verzamelen van informatie over de concurrentie en het identificeren van kansen voor groei en ontwikkeling van het bedrijf.

Andere taken van een vertegenwoordiger kunnen onder meer het maken van offertes, het bijwonen van beurzen en evenementen, het onderhandelen over contracten en het bijhouden van verkoopresultaten. In het algemeen is de taak van een vertegenwoordiger om nieuwe klanten te werven, bestaande klanten te behouden en de omzet en winstgevendheid van het bedrijf te vergroten.

Terugbelverzoek

Blijf op de hoogte

Wij houden je graag up-to-date van alles wat er speelt bij en om Sharp and Smart Recruitment. Daarnaast is de arbeidsmarkt constant in beweging en delen wij bepaalde trend en ontwikkelingen.

Hoe werf je net even anders?
Nieuws
3-04-2023

Hoe werf je net even anders?

De arbeidsmarkt zorgt ook dit jaar voor flink wat uitdagingen. In elke sector en op elk niveau zoeken corporate bedrijven, het MKB en de overheid personeel. Door groei, interne veranderingen en zeker ook interne mobiliteit zie je op steeds meer…

Lees meer
Sharp and Smart in een nieuw jasje
Nieuws
22-03-2023

Sharp and Smart in een nieuw jasje

De afgelopen 10 jaar heeft Sharp and Smart voor vele MKB opdrachtgevers talentvolle professionals aangetrokken. Want dat is waar het om gaat binnen recruitment. Talent vinden, talent binden en talent behouden. Voor precies die plekken in organisaties…

Lees meer
Top 5 trends op de arbeidsmarkt 2023
Nieuws
28-12-2022

Top 5 trends op de arbeidsmarkt 2023

De arbeidsmarkt is in constante verandering en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. In deze blog behandelen we de top 5 trends die momenteel de arbeidsmarkt beïnvloeden. Of je nu werkzoekende bent of werkgever,…

Lees meer