Vertegenwoordiger

Wat doet een vertegenwoordiger?

Een vertegenwoordiger is een van de belangrijkste schakels tussen een bedrijf en zijn klanten. Het bouwen aan een uitstekende relatie met (bestaande) klanten is essentieel binnen deze functie. Het doel is namelijk om (nieuwe) producten en diensten zo goed mogelijk te laten scoren op de consumentenmarkt. 

Dit betekent dat bestaande klanten, denk bijvoorbeeld aan winkeliers, voorzien moeten worden van creatieve ideeën en nuttige informatie. Hierdoor hebben winkelmedewerkers al de tools om het product of de dienst dat wordt vertegenwoordigd zo goed mogelijk in de markt zetten.

Een échte vertegenwoordiger weet hoe belangrijk het is om bestaande klanten te behouden. Zij zijn namelijk indirect het uithangbord van het product of de dienst. Daarom is het belangrijk dat een vertegenwoordiger naast nuttige informatie over het product ook klanten weet te overtuigen van de voordelen.

Al met al kan er geconcludeerd worden dat een vertegenwoordiger de spil in het klantencontact web is. Als alle klanten tevreden gehouden, wordt het product een daverend succes.

Vertegenwoordiger

Actuele vacatures

Begin vandaag nog met de zoektocht naar een nieuwe uitdaging en zet de volgende stap in je carrière.

Backoffice medewerker Rotterdam

Backoffice medewerker Rotterdam

Rotterdam
Fulltime
Junior (0 - 2 jaar ervaring)

Uiteenlopende kwesties in de flexbranche oplossen? Ben jij de adviseur waar iedereen op vertrouwt en zoek je een rol waarin jouw kennis echt loont? Ontdek de kans van je leven als backoffice medewerker bij een levendig bedrijf dat hard werken beloont met een goed salaris, opleidingen, e...

Bikeshift Stage

Bikeshift Stage

Den Haag
Fulltime
Junior (0 - 2 jaar ervaring)

Stage lopen bij Bikeshift? Ben je een nieuwsgierige en ondernemende HBO/MBO student(e) met interesse in de wereld van recruitment en planning? Begin dan als stagiair(e) bij Bikeshift en ondersteun de Recruiters/planners van Bikeshift bij alles wat ze doen. Stap...

Wat is het salaris van een vertegenwoordiger?

Het salaris van een vertegenwoordiger kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de branche waarin ze werken, het type producten of diensten dat ze verkopen, de locatie waar ze werken en hun ervaringsniveau. Over het algemeen verdienen vertegenwoordigers echter een basissalaris plus een variabele bonus of commissie op basis van hun prestaties.

Het basissalaris van een vertegenwoordiger varieert tussen de €2000 en €4000 per maand.

Bekijk hier onze meest actuele vacatures

Terugbelverzoek

Blijf op de hoogte

Wij houden je graag up-to-date van alles wat er speelt bij en om Sharp and Smart Recruitment. Daarnaast is de arbeidsmarkt constant in beweging en delen wij bepaalde trend en ontwikkelingen.

Wat zijn taken van een vertegenwoordiger?

Wat zijn taken van een vertegenwoordiger?

De drie belangrijkste taken van een vertegenwoordiger zijn:

1. Verkoop

Een van de belangrijkste taken van een vertegenwoordiger is het verkopen van producten of diensten aan klanten. Dit omvat het identificeren van potentiële klanten, het presenteren van producten of diensten, het beantwoorden van vragen van klanten en het sluiten van verkooptransacties.

2. Klantrelatiebeheer

Vertegenwoordigers moeten ook relaties opbouwen en onderhouden met bestaande klanten om herhaalde verkoop te stimuleren. Dit omvat het onderhouden van contact met klanten, het beantwoorden van vragen, het oplossen van problemen en het bieden van ondersteuning.

3. Marktanalyse

Een vertegenwoordiger moet de markt analyseren om potentiële klanten en concurrenten te identificeren. Dit omvat het bijhouden van markttrends, het verzamelen van informatie over de concurrentie en het identificeren van kansen voor groei en ontwikkeling van het bedrijf.

Andere taken van een vertegenwoordiger kunnen onder meer het maken van offertes, het bijwonen van beurzen en evenementen, het onderhandelen over contracten en het bijhouden van verkoopresultaten. In het algemeen is de taak van een vertegenwoordiger om nieuwe klanten te werven, bestaande klanten te behouden en de omzet en winstgevendheid van het bedrijf te vergroten.

De 5 belangrijkste competenties
van een vertegenwoordiger.

De 5 belangrijkste competenties van een vertegenwoordiger

1. Verkoop- en onderhandelingstechnieken: Een belangrijk aspect van de functie van een vertegenwoordiger is het kunnen verkopen van producten of diensten en effectief kunnen onderhandelen met klanten.

2. Productkennis: Om als vertegenwoordiger effectief te kunnen verkopen, moet je een diepgaande kennis hebben van de producten of diensten die je aanbiedt.

3. Klantrelatiebeheer: Het opbouwen en onderhouden van relaties met klanten is van cruciaal belang voor het succes van een vertegenwoordiger.

4. Branchekennis: Afhankelijk van de branche waarin je werkt, kan het belangrijk zijn om kennis te hebben van de markttrends, concurrentie, regelgeving en andere factoren die van invloed zijn op de verkoop van producten of diensten.

5. Technologie: In de moderne tijd spelen technologieën een steeds belangrijkere rol in de verkoop en marketing. Het is daarom handig om tools; zoals CRM-software, sociale media en digitale marketingstrategieën, te kunnen gebruiken om je verkoopvaardigheden te verbeteren.