Administratief medewerker

Wat doet een (financieel) administratief medewerker?

Een administratief medewerker houdt zich over het algemeen bezig met diverse administratieve taken zoals:

  • Het beheren van documenten en dossiers.
  • Het beantwoorden van telefoons en e-mails.
  • Het plannen en inplannen van afspraken en vergaderingen.
  • Het bijhouden van basisadministratie zoals personeelsdossiers en financiële administratie.
  • Het verwerken van inkomende en uitgaande post.

Naast deze algemene taken kan een administratief medewerker ook specifieke taken hebben die gerelateerd zijn aan het type organisatie waarvoor hij of zij werkt. Zo kan een administratief medewerker bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor:

  • Het bijhouden van de voorraad en het bestellen van kantoorbenodigdheden.
  • Het organiseren van evenementen en bijeenkomsten.
  • Het ondersteunen van andere afdelingen, zoals de HR-afdeling of de financiële afdeling.

Kortom, een administratief medewerker heeft over het algemeen taken die gericht zijn op het organiseren, beheren en ondersteunen van diverse administratieve werkzaamheden binnen een organisatie.

Administratief medewerker

Actuele vacatures

Begin vandaag nog met de zoektocht naar een nieuwe uitdaging en zet de volgende stap in je carrière.

Clientsupport Rotterdam

Clientsupport Rotterdam

Rotterdam
Fulltime
Medior (3 - 5 jaar ervaring)

Ben jij de klantgericht en los je graag problemen op? Lees dan snel verder! Jij bent de persoon waarbij mensen aankloppen voor advies en dit geef jij graag! Hoe fijn zou het zijn als je hiervoor goed betaald zou worden! Voor een heel gezellig bedrijf waar er uiteraard ook erg hard gewer...

Salarisadministrateur Amsterdam

Salarisadministrateur Amsterdam

Amsterdam
Fulltime
Medior (2 - 5 jaar ervaring)

Niet je ‘standaard’ salarisadministrateur functie  Het bedrijfsplan voor dit bedrijf ontstond op de achterkant van een bierviltje. De setting - een voetbalkantine, twee vrienden en de prangende vraag: ‘hoe kunnen we zonder het gedoe rondo...

Gerelateerde posities

Het salaris van een administratief medewerker

Het salaris van een administratief medewerker kan variëren afhankelijk van de specifieke functie, de locatie en het type organisatie waarvoor hij of zij werkt. Over het algemeen ligt het salaris van een administratief medewerker in Nederland tussen de €1.800 en €3.000 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Het exacte salaris hangt af van factoren zoals ervaring, opleiding, verantwoordelijkheden en het aantal jaren werkervaring.

Bekijk hier een vacature voor de functie administratief medewerker (€2.700 tot €3.000 p/m o.b.v. 40 P/W)

Terugbelverzoek

Blijf op de hoogte

Wij houden je graag up-to-date van alles wat er speelt bij en om Sharp and Smart Recruitment. Daarnaast is de arbeidsmarkt constant in beweging en delen wij bepaalde trend en ontwikkelingen.

Omscholing administratief medewerker geen enkel probleem

Omscholing administratief medewerker geen enkel probleem

Als je overweegt om je te laten omscholen tot administratief medewerker, zijn er verschillende opties. Uiteraard kan je ervoor kiezen om een opleiding of cursus te gaan volgen. Er zijn namelijk verschillende opleidingen en cursussen beschikbaar op verschillende niveaus om je op te leiden tot administratief medewerker.

Hierbij kun je denken aan MBO-opleidingen zoals administratief medewerker, secretarieel medewerker of management assistent, maar ook aan korte cursussen of trainingen gericht op specifieke vaardigheden zoals Excel of boekhouding.

Als je al ervaring hebt in een ander vakgebied, kun je jouw vaardigheden wellicht toepassen in een administratieve functie. Weet je niet zeker of de ervaring die je nu al hebt volstaat om te solliciteren voor de functie? Solliciteer of laat een belverzoek achter en we gaan samen op zoek naar de perfectie match! 

5 redenen waarom je
administratief medewerker wil worden.

5 redenen waarom je administratief medewerker wil worden

1. Organisatievaardigheden: Als administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor het beheren en organiseren van de dagelijkse werkzaamheden. Dit vereist een goed georganiseerde aanpak en het vermogen om taken te prioriteren en te voltooien.

2. Afwisseling: Administratieve functies kunnen een breed scala aan taken en verantwoordelijkheden hebben, waardoor er veel afwisseling en uitdagingen zijn.

3. Werkzekerheid: Administratieve functies zijn vaak aanwezig in veel verschillende soorten organisaties en industrieën, waardoor er doorgaans veel werkgelegenheid is.

4. Flexibiliteit: Veel administratieve functies bieden flexibele werkuren, deeltijd- en thuiswerkopties, waardoor het gemakkelijker wordt om werk en privéleven te combineren.

5. Goede basis: Administratief werk kan een goede basis bieden voor verdere carrières in verschillende sectoren, zoals marketing, HR, financiën enzovoorts.