Hoe gaat 2019 er voor jou als werkzoekende uitzien?

Datum 11 februari 2019

De kandidaat staat in deze economische tijden dan ook meer centraal dan ook. Zoals Richard Brandson al jaren beweerd: ‘Clients do not come first. Employees come first. If you take care of your employees, they will take care of the clients’. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de werknemer. Zo zien we dat bedrijven steeds harder hun best doen om het talent binnen te halen én te houden. Dit vertaalt zich dan ook in verbeterende arbeidsvoorwaarden. Dit is terug te zien in hogere salarissen, flexibiliteit, vaste dienstverbanden en een ‘Great place to work’.

Ook begon de werving vaak met het in kaart brengen van de ideale kandidaat. Tegenwoordig merken we op dat de opdrachtgever steeds vaker inziet dat er moet worden gekeken naar mogelijkheden. Hierdoor is het gewenste opleidingsniveau niet meer grotendeels bepalend maar wordt er ook steeds meer gekeken naar relevante werkervaring of de wil van de kandidaat om de functie onder de knie te krijgen. Dit resulterend dan vaak weer in (hogere) opleidingsbudgetten voor de kandidaat.

Een goede match tussen opdrachtgever en kandidaat is dus net zo belangrijk bij het helpen van  het vinden van de perfecte match voor de kandidaat. Het zomaar doorsturen van een CV of het maken van match alléén op basis van e-matching past daarom ook niet meer bij deze tijd waar de kandidaat centraal staat. Dialoog aangaan met klant én kandidaat is dan ook onmisbaar in het recruitmentproces .

Zo kijken wij niet alleen naar de feitelijkheden zoals, woonplaats, opleidingsniveau en werkervaring maar ook naar de social skills en de klik met de bedrijfscultuur. Gelukkig zien wij dat onze klanten steeds duidelijker kiezen voor een bepaalde sfeer op kantoor. Hierdoor kunnen wij de kandidaat ook weer beter matchen.

De focus op de kandidaat die in deze afgelopen tijden van schaarste aan mensen kenmerkend is geweest voor uitzenders en detacheerders, begint zich terug te betalen.

Kortom. In 2019 wordt er goed voor de kandidaat gezorgd. Volgens ons ook terecht.

Blijf op de hoogte

Wij houden je graag up-to-date van alles wat er speelt bij en om Sharp and Smart Recruitment. Daarnaast is de arbeidsmarkt constant in beweging en delen wij bepaalde trend en ontwikkelingen.

Kandidaat aan het woord: Jan Heijs over zijn duurzame start bij Soly
10-06-2024

Kandidaat aan het woord: Jan Heijs over zijn duurzame start bij Soly

Vijf veel voorkomende fouten in cv’s (en hoe je die kunt voorkomen)
18-04-2024

Vijf veel voorkomende fouten in cv’s (en hoe je die kunt voorkomen)

Movement year, recruiters kunnen helpen
19-03-2024

Movement year, recruiters kunnen helpen