5 Voordelen van thuiswerken (en de 2 grootste valkuilen)

Datum 1 juli 2020

Thuiswerken is dankzij de coronacrisis niet langer uitzonderlijk. Op het hoogtepunt van de crisis werkte 58 procent van de Nederlandse bevolking thuis. Hierdoor staan bedrijven inmiddels positiever tegenover thuiswerken dan voorheen. Twitteren Facebook hebben al aangekondigd dat medewerkers voor altijd thuis mogen blijven werken als ze dat willen.

Maar is dat wel wenselijk?

Benieuwd naar de 5 grootste kansen en de valkuilen? Klik dan hier!


Er valt momenteel veel winst te behalen

Al voordat thuiswerken de norm werd, is er al veel onderzoek naar gedaan. Zo ook door het  Amerikaanse bedrijf Owl Labs dat zelfs jaarlijks onderzoek doet naar het onderwerp. Een van de uitkomsten uit de meest recente versie van het onderzoek is de negatieve houding van managers ten opzichte van thuiswerken.

Veel leidinggevenden maken zich druk om verminderde productiviteit en focus (in 82 procent van de gevallen, blijkt uit het onderzoek) en verminderde betrokkenheid (81 procent). Managers lijken zich echter minder zorgen te maken over overwerken (67 procent) en eenzaamheid (59 procent).

Managers doen er daarom goed aan om training te volgen in het leiding geven aan thuiswerkers, waarin ze concrete tools krijgen om prestaties te beoordelen en verwachtingen te managen. Managers die dergelijke training hebben gevolgd maken zich ook nog eens aanzienlijk minder zorgen over de risico’s van het thuiswerken dan managers die geen training hebben gevolgd (een verschil van zo’n 10 procent).

“It’s time for organizations to move beyond seeing telecommuting as a family-friendly work arrangement. When done well, remote work has the potential to improve performance, increase employee satisfaction and benefit a business.” - R.S. Gajandran (professor in bedrijfspsychologie)

Thuiswerkers zijn productiever

Wat de sceptische managers niet weten, is dat er juist op de onderwerpen waar zij zich zorgen over maken veel winst te behalen valt. Verschillende onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat werknemers die thuis mogen werken productiever zijn en zich meer betrokken voelen bij de organisatie dan hun collega’s die nooit thuiswerken!

Het hele onderzoek van The Recharge Company lees je hier

 

Blijf op de hoogte

Wij houden je graag up-to-date van alles wat er speelt bij en om Sharp and Smart Recruitment. Daarnaast is de arbeidsmarkt constant in beweging en delen wij bepaalde trend en ontwikkelingen.

Kandidaat aan het woord: Jan Heijs over zijn duurzame start bij Soly
10-06-2024

Kandidaat aan het woord: Jan Heijs over zijn duurzame start bij Soly

Vijf veel voorkomende fouten in cv’s (en hoe je die kunt voorkomen)
18-04-2024

Vijf veel voorkomende fouten in cv’s (en hoe je die kunt voorkomen)

Movement year, recruiters kunnen helpen
19-03-2024

Movement year, recruiters kunnen helpen