5 tips hoe je als organisatie talent binnenhoudt

Datum 27 maart 2019

1) Voldoe aan de verwachtingen

Eén van de meestgenoemde redenen waarom werknemers op zoek gaan naar een andere baan, is dat de functie niet voldoet aan hun verwachtingen. Probeer daarom goed in kaart te brengen wat je werknemers van jou verwachten en probeer aan deze verwachtingen te voldoen. Dat zorgt ervoor dat je werknemers je blijven vertrouwen.

2) Erken goede prestaties


Heb jij een werknemer die bovengemiddeld presteert of iets goeds heeft bereikt? Erken dat en waardeer hem/haar. Het motiveert de rest van het team als je dit ook publiekelijk doet. Dit kan al door een complimentje tijdens een vergadering. Het is belangrijk dat je medewerkers het gevoel hebben dat je ziet wat zij doen en dat zij hier ook voor worden beloond.

3) Maak een POP- plan

Door middel van een Persoonlijk Ontwikkelings Plan zorg je er samen met de werknemer voor dat je een doel stelt voor de langere termijn. Ook kom je er zo achter waar je werknemer nog ondersteuning bij nodig heeft en waar de werknemer zelf gelukkig van wordt. Gezamenlijk werken jullie hier aan en de gestelde doelen worden elke 6 maanden getoetst. De werknemer ontwikkelt zich op zijn of haar gebied, als werkgever weet je waar de werknemer naar toe wilt en zo kan je hem of haar op de juiste positie laten doorgroeien binnen de organisatie.

4) Zorg dat je leuke dingen met het team doet

Je hoeft echt niet elke vrijdagmiddag borrel in Kerstmanpak op te komen dagen, maar een beetje gezelligheid en lol op de werkvloer verbeteren de sfeer flink. Ga eens spontaan wat met elkaar eten of ga eens naar escape room. Dit stimuleert de creativiteit en het werkplezier van je werknemers.

5) Opleidingsbudget

Eis van je werknemers dat ze zich blijven ontwikkelen. Bied ze een opleidingsbudget aan en laat ze zelf met een voorstel komen voor een cursus. Geef ze wel de ruimte dit zelf te bepalen.  Hierdoor dwing je ze zelfkennis op te doen en leg je ze ook niet iets op. Ze moeten per slot van rekening vanuit hun eigen ambitie diepgang willen zoeken.

We hopen dat je iets aan deze tips hebt.

Succes ermee!

Team Sharp and Smart Recruitment

Blijf op de hoogte

Wij houden je graag up-to-date van alles wat er speelt bij en om Sharp and Smart Recruitment. Daarnaast is de arbeidsmarkt constant in beweging en delen wij bepaalde trend en ontwikkelingen.

Vijf veel voorkomende fouten in cv’s (en hoe je die kunt voorkomen)
18-04-2024

Vijf veel voorkomende fouten in cv’s (en hoe je die kunt voorkomen)

Movement year, recruiters kunnen helpen
19-03-2024

Movement year, recruiters kunnen helpen

Van Gen Z tot millennials: generatieverschillen op de arbeidsmarkt
18-03-2024

Van Gen Z tot millennials: generatieverschillen op de arbeidsmarkt