Financieel medewerker

Functieomschrijving financieel medewerker

Als financieel medewerker houd je je bezig met het beheren en verwerken van financiële gegevens. Je bent verantwoordelijk voor het boeken van facturen, het controleren van betalingen en het opstellen van financiële rapportages. Ook ben je vaak het eerste aanspreekpunt voor financiële vragen van collega's en klanten. Een goede financieel medewerker is accuraat, stressbestendig en analytisch. 

Je kunt als financieel medewerker in vaste dienst zijn bij een bedrijf of parttime werken bij verschillende bedrijven tegelijk. Deze functie kan variëren van zelfstandig werken bij een klein bedrijf tot het werken als medewerker op de financiële afdeling van een grotere instantie of multinational.

Financieel medewerker

Gerelateerde posities

Wat is het salaris van een financieel medewerker?

Het salaris van een financieel medewerker kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie, ervaring en verantwoordelijkheden van de medewerker. Over het algemeen ligt het salaris van een financieel medewerker in Nederland tussen de € 2.000 en € 4.500 bruto per maand. Het gemiddelde salaris van een financieel medewerker in Nederland ligt rond de € 3.000 bruto per maand. Het salaris kan hoger zijn voor medewerkers met meer ervaring of een leidinggevende functie.

Bekijk hier een vacature voor de functie financieel medewerker (€2.700 tot €3.650 p/m)

Het verschil tussen
een senior financieel medewerker
en een administratief medewerker.

Het verschil tussen <br> een senior financieel medewerker en een administratief medewerker

Een senior financieel medewerker is een meer ervaren financiële professional die zich bezighoudt met complexe financiële vraagstukken en strategieën. Daarentegen zijn administratief medewerkers vaak degenen die de dagelijkse operationele zaken in een organisatie regelen en ondersteuning bieden aan andere medewerkers. Kortom, een senior financieel medewerker heeft complexere taken en houdt zich bezig met financiële analyses en advisering van het management, terwijl een administratief medewerker meer algemene administratieve taken heeft zoals documentbeheer en afspraakplanning.

Actuele vacatures

Begin vandaag nog met de zoektocht naar een nieuwe uitdaging en zet de volgende stap in je carrière.

Communicatieadviseur in Amsterdam

Amsterdam
Fulltime
Medior ( 3 - 5 jaar ervaring )

Belangrijke kwaliteiten zijn jouw vermogen om je in te leven in zeer uiteenlopende opdrachten én doelgroepen waarvoor je schrijft, en je talent om je teksten een originele touch te geven, of ze nu overtuigend of informerend zijn, jong en fris of serieus en to-the-point, formeel of informeel. Jij als ervaren schrijver draait je hand hier niet voor om!

Je hebt een passie voor taal en schrijft creatief, foutloos, en je durft te experimenteren. Door out-of-the-box te denken weet je tot verrassende en creatieve resultaten te komen en ben je niet bang om je eigen ideeën naar voren te brengen. Je interesse in de opdrachten zorgt ervoor dat je altijd een stap verder denkt, wat terug te zien is in je overtuigende schrijfstijl: je weet lezers te verleiden en te overtuigen om specifieke acties te ondernemen.

Financieel Manager backoffice bij LVDH Finance

Den Haag
Fulltime
Medior ( 3 - 5 jaar ervaring )

Ben jij pas tevreden wanneer alles op orde is? Draai jij je hand niet om voor uiteenlopende financiële zaken en word jij enthousiast van een veelzijdige functie? Zie jij jezelf als resultaat- en kwaliteitsgericht en kan je zowel zelfstandig als in teamverband werken? Heb je hiernaast ervaring of affiniteit met vastgoed? Dan is dit de perfecte kans om je financiële ervaring samen te voegen met je interesse in vastgoed! En dit kun je doen bij een mooie organisatie in Den Haag waarbij service en kwaliteit voorop staan. Voel jij je daarbij thuis in een informele en directe sfeer kijk dan snel verder want dan zoeken wij jou!

De taken van een financieel medewerker

De taken van een financieel medewerker

Als financieel medewerker kan je een breed scala aan taken hebben die sterk kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke functie en organisatie waarvoor je werkt. Toch hebben deze taken vaak wel dezelfde vorm, zoals het verzamelen en analyseren van financiële gegevens, het opstellen van financiële rapportages, het monitoren van budgetten en kosten, en het adviseren van het management over financiële beslissingen. Andere taken kunnen zijn: het bijhouden van financiële administratie, het assisteren bij de voorbereiding van audits en belastingaangiften, en het beheren van debiteuren en crediteuren. Het is dus belangrijk dat een financieel medewerker een goede kennis heeft van financiële concepten en de vaardigheden heeft om deze taken uit te voeren.

Terugbelverzoek

Blijf op de hoogte

Wij houden je graag up-to-date van alles wat er speelt bij en om Sharp and Smart Recruitment. Daarnaast is de arbeidsmarkt constant in beweging en delen wij bepaalde trend en ontwikkelingen.

Hoe werf je net even anders?
Nieuws
3-04-2023

Hoe werf je net even anders?

De arbeidsmarkt zorgt ook dit jaar voor flink wat uitdagingen. In elke sector en op elk niveau zoeken corporate bedrijven, het MKB en de overheid personeel. Door groei, interne veranderingen en zeker ook interne mobiliteit zie je op steeds meer…

Lees meer
Sharp and Smart in een nieuw jasje
Nieuws
22-03-2023

Sharp and Smart in een nieuw jasje

De afgelopen 10 jaar heeft Sharp and Smart voor vele MKB opdrachtgevers talentvolle professionals aangetrokken. Want dat is waar het om gaat binnen recruitment. Talent vinden, talent binden en talent behouden. Voor precies die plekken in organisaties…

Lees meer
Top 5 trends op de arbeidsmarkt 2023
Nieuws
28-12-2022

Top 5 trends op de arbeidsmarkt 2023

De arbeidsmarkt is in constante verandering en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. In deze blog behandelen we de top 5 trends die momenteel de arbeidsmarkt beïnvloeden. Of je nu werkzoekende bent of werkgever,…

Lees meer