De markt trekt weer aan. Welke trends verwachten wij?

De markt trekt weer aan. Welke trends verwachten wij?
Begin direct met solliciteren! Bekijk alle vacatures

Datum 20 april 2021

Eindelijk licht aan het einde van de tunnel na een jaar lang de wereld op z’n kop te hebben beleefd. Alles lijkt weer een beetje normale vormen aan te nemen. Er zijn natuurlijk zaken blijvend veranderd door de huidige crisis. Welke trends verwachten wij het komende kwartaal. Lees snel verder!

Hoe staat de arbeidsmarkt erbij?

Heel voorzichtig lezen wij de positieve berichten in de verschillende artikelen en rapporten. De werkeloosheid daalt en bij het ABU worden positieve ontwikkelingen. In de laatste weken van het eerste kwartaal is er een groei zichtbaar in het aantal uren en de omzetten  in de uitzendbranche. Dat merken wij hier op kantoor ook. Sharp and Smart Recruitment is druk bezig met het uitbreiden van het team om onze klanten zo goed mogeljik te kunnen ondersteunen.

Een krapper aanbod

We merken dat we steeds meer aanvragen van onze opdrachtgevers krijgen. De komende tijd zal de arbeidsmarkt alleen nog maar meer in beweging komen wanneer er beslissingen worden genomen in het afschalen van bepaalde regels. Ondanks dat het afgelopen week weer even werd geremd, is het nu het idee dat de terrassen per 28 april weer open gaan. Naast de opening van de terrassen wordt er verwacht dat in de loop van het jaar de scholen weer helemaal open gaan. Zo zullen er stap voor stap weer meer dingen mogelijk worden. Gelukkig maar!

Veel werklozen die het afgelopen jaar niet of nauwelijks aan de bak zijn gekomen zullen hierdoor weer aan de slag kunnen. Daarnaast hebben we natuurlijk gezien dat er tal van verschillende bedrijven het afgelopen jaar hebben gebruikt om bepaalde concepten uit te rollen. We merken dat hierdoor de vraag in bepaalde sectoren is toegenomen. Je kunt hierbij denken aan bezorgers door de vele bezorgbedrijven die ons landschap rijker is geworden het afgelopen jaar. Maar ook accountmanager en klantservice medewerkers worden lastiger te vinden. Al deze omstandigheden samen gaan wat doen met de krapte op de arbeidsmarkt.

Plan

Het is dus zaak om goed over de bezetting binnen jouw organisatie na te denken. Zorg dat je een plan klaar hebt met een duidelijke stip op de horizon. Waar wil jij naar toe en wie en wat heb jij daarvoor nodig? Hoe kan ik mijn bedrijf zo snel mogelijk weer laten groeien? Niks is zo frustrerend als een groeiambitie hebben maar deze niet kunnen waarmaken doordat je groei gestagneerd wordt. Het vinden van het juiste personeel is één van de redenen voor deze stagnatie. Een vacature die niet ingevuld kan worden kost jouw organisatie veel geld. Denk daarom nu na over de aankomende tijd. Bespreek daarom niet alleen de behoefte van vandaag maar ook de wens van morgen. Zorg dat jullie organisatie er klaar voor is!

Ready to help!

Al met al zien we de betere tijden aanbreken en daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. We helpen veel innovatieve bedrijven met het vinden van juiste kandidaten waardoor zij op hun beurt weer kunnen groeien. Hulp nodig? We helpen graag. Maak er een mooi kwartaal van!

 

Terug naar het overzicht
Personeel nodig?

Personeel
nodig?

Ma-vrij bereikbaar van 09:00 - 17:30 Bel ons op 070-8008140 Mail naar info@sharpandsmart.nl

Bel mij terug
Bel mij terug

Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogenlijk contact met u up

Gerelateerde artikelen

Trends arbeidsmarkt 4de kwartaal 2021

Trends arbeidsmarkt 4de kwartaal 2021 27-09-2021

De markt is volop in beweging. De horecasector geniet steeds meer vrijheid door het afschalen van overheidsmaatregelen. Kantoren openen weer langzaam hun deuren en scholieren en studenten gaan weer grotendeels fysiek naar school. Iedereen zet…

lees meer

Prinsjesdag- Wat er verandert in 2022 voor de arbeidsmarkt?

Prinsjesdag- Wat er verandert in 2022 voor de arbeidsmarkt? 22-09-2021

Altijd weer spannend wat er tijdens de derde dinsdag van september gaat veranderen qua wetgeving op de arbeidsmarkt. Deze blijft natuurlijk altijd in beweging. Wij zijn benieuwd wat er na een moeilijke periode voor ondernemers nu wel of niet…

lees meer

Onze opdrachtgevers