Accountmanager Binnendienst Uitgeverij Alphen aan den Rijn
Accountmanager Binnendienst Uitgeverij
Begin direct met solliciteren! Bekijk alle vacatures

Accountmanager Binnendienst Uitgeverij

Word jij enthousiast van een functie waarin sales op nummer 1 staat? Ben jij toe aan een uitdagende tweede stap als accountmanager? Vanwege ambitieuze groeiplannen is onze opdrachtgever snel op zoek naar versterking binnen het salesteam voor Collectieve abonnementen (B2B).

Over de opdrachtgever:

Onze opdrachtgever is een B2B Uitgeverij dat vooroploopt met online innovaties. Zij bereiken dagelijks meer dan 1 miljoen professionals. Onze opdrachtgever opereert in verschillende branches, denk hierbij aan bijvoorbeeld retail, logistiek, maar ook horeca en zorg. Zij creëren boeiende en bindende content in de vorm van interviews, reportages, video's blogs en data producten. Deze content verspreiden zij vervolgens via hun websites, magazines, social media kanalen en events.

Wanneer je aan de slag gaat bij onze opdrachtgever, kom je terecht in een ambitieus team en snelgroeiende organisatie. Je krijgt de ruimte om met eigen inbreng en ideeën te komen en krijgt vervolgens de kans om deze ook uit te werken. Daarnaast wordt er ook veel aan jouw ontwikkeling gedaan, je krijgt de mogelijkheid om verschillende opleidingen/cursussen te volgen. Ook kun je rekenen op gezonde lunches, werkfruit, borrels en leuke personeelsfeesten!

Omschrijving van je dagelijkse werkzaamheden:

Als Accountmanager werk je dagelijks in een team met de twee accountmanagers die in het eerste jaar al de nodige successen hebben geboekt. Jullie richten je op het ontsluiten van al de redactionele online titels op organisatieniveau. Deze content is grotendeels alleen met een abonnement toegankelijk. Jij bent verantwoordelijk voor het uitbreiden van ons klantenportfolio bij met name organisaties voor 2-20 gebruikers. Dit kun je doen door bijvoorbeeld nieuwe markten te bewerken en/of nieuwe proposities aan te bieden. Er is ondersteuning van sales supportmedewerkers en nauwe samenwerking met een gelijksoortige salesafdeling.

Tijdens het wekelijks overleg met de rest van het salesteam wordt er input van je verwacht. Je denkt mee over marktbewerking en salesproposities en kijkt hoe je de huidige trends in de markt kunt gebruiken om succesvol te zijn. Je werkt in een team maar ook zelfstandig, zo ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen pipeline, rapportages en administratie.

Je hebt de volgende verantwoordelijkheden:

 • Bewerken van de markt en het werven van nieuwe klanten via telefoon en video
 • Met de uitgeefteams van de titels leadlijsten bespreken, marktbewerking opstellen, prospects converteren, verrijken, of pre-kwalificeren
 • Bijhouden en signaleren van de productmarkt- en klantbehoeften
 • Upsell en retentie
 • Rapporteren van je progressie richting het complete sales team en de uitgeefteams
 • Sales processen mee helpen opzetten en zorgen dat ze soepel verlopen

Gezocht profiel:

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Accountmanager met minimaal 2 jaar ervaring in sales en je kunt als verkoper goed meedenken met organisaties en klanten adviseren op een consultatieve manier
 • Ambitieuze en doortastende werkhouding, een enthousiasmerende persoonlijkheid die gaat voor targets én teamprestaties
 • Affiniteit met online content en/of de mediabranche, ervaring is een pre
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal

Solliciteren

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Onderneem dan nu actie door te solliciteren via info@sharpandsmart.nl of te bellen naar 070-8008140.

Solliciteren met account Solliciteren zonder account

Nog geen account? Schrijf je dan nu in!

Algemene informatie

Locatie

Alphen aan den Rijn

Functie

Sales, Marketing, Communicatie

Dienstverband

Fulltime

Niveau

HBO/WO

Categorie

Ervaren

Sluitingsdatum aanmelding

19-02-2021