5 tips hoe je als organisatie talent binnenhoudt

5 tips hoe je als organisatie talent binnenhoudt
Begin direct met solliciteren! Bekijk alle vacatures

Datum 27 maart 2019

Vanwege de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het niet alleen moeilijk om geschikt personeel te vinden, maar ook lastig om goed personeel binnen te houden. Vanuit onze visie zijn er verschillende mogelijkheden om hier als organisatie op in te spelen. Hieronder vijf tips hoe je dit het beste kan aanpakken.

1) Voldoe aan de verwachtingen

Eén van de meestgenoemde redenen waarom werknemers op zoek gaan naar een andere baan, is dat de functie niet voldoet aan hun verwachtingen. Probeer daarom goed in kaart te brengen wat je werknemers van jou verwachten en probeer aan deze verwachtingen te voldoen. Dat zorgt ervoor dat je werknemers je blijven vertrouwen.

2) Erken goede prestaties


Heb jij een werknemer die bovengemiddeld presteert of iets goeds heeft bereikt? Erken dat en waardeer hem/haar. Het motiveert de rest van het team als je dit ook publiekelijk doet. Dit kan al door een complimentje tijdens een vergadering. Het is belangrijk dat je medewerkers het gevoel hebben dat je ziet wat zij doen en dat zij hier ook voor worden beloond.

3) Maak een POP- plan

Door middel van een Persoonlijk Ontwikkelings Plan zorg je er samen met de werknemer voor dat je een doel stelt voor de langere termijn. Ook kom je er zo achter waar je werknemer nog ondersteuning bij nodig heeft en waar de werknemer zelf gelukkig van wordt. Gezamenlijk werken jullie hier aan en de gestelde doelen worden elke 6 maanden getoetst. De werknemer ontwikkelt zich op zijn of haar gebied, als werkgever weet je waar de werknemer naar toe wilt en zo kan je hem of haar op de juiste positie laten doorgroeien binnen de organisatie.

4) Zorg dat je leuke dingen met het team doet

Je hoeft echt niet elke vrijdagmiddag borrel in Kerstmanpak op te komen dagen, maar een beetje gezelligheid en lol op de werkvloer verbeteren de sfeer flink. Ga eens spontaan wat met elkaar eten of ga eens naar escape room. Dit stimuleert de creativiteit en het werkplezier van je werknemers.

5) Opleidingsbudget

Eis van je werknemers dat ze zich blijven ontwikkelen. Bied ze een opleidingsbudget aan en laat ze zelf met een voorstel komen voor een cursus. Geef ze wel de ruimte dit zelf te bepalen.  Hierdoor dwing je ze zelfkennis op te doen en leg je ze ook niet iets op. Ze moeten per slot van rekening vanuit hun eigen ambitie diepgang willen zoeken.

We hopen dat je iets aan deze tips hebt.

Succes ermee!

Team Sharp and Smart Recruitment

Terug naar het overzicht
Personeel nodig?

Personeel
nodig?

Ma-vrij bereikbaar van 09:00 - 17:30 Bel ons op 070-8008140 Mail naar info@sharpandsmart.nl

Bel mij terug
Bel mij terug

Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogenlijk contact met u up

Gerelateerde artikelen

Top 5 trends op de arbeidsmarkt 2023

Top 5 trends op de arbeidsmarkt 2023 28-12-2022

De arbeidsmarkt is in constante verandering en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. In deze blog behandelen we de top 5 trends die momenteel de arbeidsmarkt beïnvloeden. Of je nu werkzoekende bent of werkgever,…

lees meer

Hoe ga je als organisatie om met de huidige arbeidsmarkt? Hier 4 tips die jouw bedrijf verder helpen!

Hoe ga je als organisatie om met de huidige arbeidsmarkt? Hier 4 tips die jouw bedrijf verder helpen! 21-06-2022

Het is over de jaren steeds moeilijker geworden om de juiste medewerkers te vinden. In de huidige economie is de kandidaat aan zet. Werkgevers worden gedwongen nog harder te bouwen aan hun werkgeversmerk en moeten alle zeilen bij zetten om talent…

lees meer

Onze opdrachtgevers